Arrangement Oud Amsterdam

wi5 George Caleb Bingham (American genre painter, 1811-1879) Family Life on the Frontier

Duur programma: hele avond.

Welkomstdrankje.
Op de kop van de Wallen in een Oud Proeflokaal gaan wij een welkomstdrankje drinken met kalfsbitterballen & vegaballen. In dit kleine knusse lokaal worden normaal geen groepjes toegelaten. Wij wel! Hier vertelt Rob of gids iets over het te verwachten programma.

Rondleiding door Oud Amsterdam en de Burghwallen eerste gedeelte.
Dit arrangement wordt verzorgt door Rob van Hulst of een van zijn topgidsen. Gezien de tijd die u heeft bij dit programma is het geheel iets informeler met vaak onverwachte bezoekjes. Tevens gaan wij diverse items bezoeken.

“Kijkje achter de schermen bij een bewoner van de Wallen”.
In het oudste stenen huis op de Achterburgwal gaan wij met uw gasten een kijkje nemen Restaurant Looksachter de gevel. Hier kunnen uw gasten ervaren hoe men in de 17e eeuw leefde. Wij serveren hier drankjes & bittergarnituur.
Ook gaan wij lekkere likeurtjes proeven. Heden en verleden komen aan bod. Zoet, zuur, zout en bitter zullen de tong passeren in een elementarie cursus proeven.
Noot: dit is een privélocatie waar anderen geen toegang hebben.

Knus diner in een goed restaurantje.
In een sfeervol frans restaurantje gaat u genieten van een heerlijk drie-gangen diner. Het menu spreek ik graag nog met u door.

“Sprekers van de Burghwallen ”.
Rob-van-Hulst-Casa-RossoRob heeft een uniek gesprekje met een van de onderstaande markante mensen die deel uit maken van de nering alhier. Dat kunnen zijn:
Dame.
Een gesprekje met “een dame uit het semi-leven” die door Rob wordt geïnterviewd! Ze vertelt o.a. over haar werk in het erotisch entertainment en het escortwezen. Deze mooie dame kan het gesprekje eventueel larderen met een dansje…zodat uw gasten een indruk krijgen van haar werkzaamheden.

of:
Directeur van de Casa Rosso.
De 71 jarige Jan Otten bestiert een imperium van erotisch entertainment. Dat varieert vanwarmoesstraat48xh6de Bananenbar, Nachtclub Casa Rosso tot het Erotisch museum.
Deze voormalige SRV man en worstelaar vertelt boeiend over deze subcultuur.Tevens komt een van zijn 200 medewerkers aan het woord en vertelt over haar nonverbale werkzaamheden.

of:
Een brigadier van politie
Deze fantastische spreker van het beroemde buro Warmoesstraat /Beursstraat. maakte deel uit van het “prostitutieteam” en vertelt oa. over omzetten in de de oude binnenstad.Tevens heeft hij meegewerkt aan art. 250 bis (legalisering van het bordeelverbod).

Rondleiding door Oud Amsterdam en de Burghwallen tweede gedeelte.
Dit gedeelte is wat luchtiger en we gaan vooral in op de sociologische kanten van deze buurt. Hierna gaan wij het onderstaande item bezoeken:

De Gecroonde Raep.
Midden tussen de dames, tegenover de bananenbar ligt een prachtig monumentaalGekroonde-raep-Cepas-Stouthamerpand uit de gouden eeuw genaamd de Gecroonde Raep.
Hier gaan wij met uitzicht op het hart van de Burghwallen nog zeer mooie oude hollandse en franse kazen tot ons nemen. Dit geblust met oude port en mooie rode wijnen. Ook koffie & digestieven met mooie sigaren zijn van de partij. Hier vertellen we iets over de familie die hier zetelde in de gouden eeuw.

Facultatief: Karaoke in Nightclub Casablanca.
In deze legendarische bar op de Zeedijk gaan we lekker borrelen. Men kan zelf zingen (Karaoke). In het begin zegt iedereen “nee” maar na een kwartier wordt er gevochten om de microfoon. Niet het talent maar de spontaniteit moet hier gelden.

of:
Dijker Kroegentocht.
Afzakken in een van de oergezellig café’s op de Zeedijk. Iedere kroeg heeft zijn verhaal en zijn eigen gasten. Men vindt hier de couleur locale en geen toeristen. U zult dus geen bekenden tegenkomen.


Arrangement Oud Amsterdam

Prijs Gasten Duur Inclusief
€ 139,50 Minimaal 10 5 uur
 • BTW
 • Gage gids of Rob
 • Bezoek proeflokaal (inclusief welkomstdrankje)
 • Organisatie-uren
 • Ontvangst bewoner (inclusief alle drankjes & bittergarnituur & proeverij)
 • Gage bediening bewoner
 • Driegangen diner
 • Gage spreker naar keuze
 • Bezoek pand de De Gecroonde Raep. (inclusief alle drankjes, digestieven, wijnen, kazen etc.)
 • Gage bediening pand De Gecroonde Raep
 • Kroegentocht of karaoke.