Dwalen door Amsterdam

Dwalen door Jordaan & Wallen

Dit arrangement leidt u door De Jordaan & de Wallen van Amsterdam. Tijdens deze rondleiding gaan wij afwisselend in op:

Het gewone leven in de Jordaan.
De Jordaan was van oudsher de volkswijk van de stad. De legendarische gezelligheid is bezongen: “In de Jordaan waar de bloemen voor de ramen staan”. Maar er was ook een keerzijde. Zo bevonden de toiletten zich op het midden van het plein of in de hoeken van de tuinen en dat noemden ze secreten. Daar stond in een houten huisje een ton die geleegd moest worden met paard en wagen, de Boldootkar. Deze en meer verhalen over het echte leven in De Jordaan zullen aan bod komen.

Hofjes

De hofjes
De hofjes werden vroeger gesticht door de vrouwen van rijke koopmannen die iets sociaals wilden doen voor hun medemens. Het zijn juweeltjes van architectuur en een oase van rust in de drukke stad. In de kamers was vroeger geen stromend water en toilet. Het water werd gehaald bij de pomp.

Kijkje in de keuken bij een bewoner van de Wallen
Dit is het oudste stenen huis op de Achterburgwal in het hart van de Wallen. Hier ervaren wij de sfeer van de 17e eeuw. Wij serveren hier lekkere drankjes. Ook gaan wij lekkere likeurtjes & genevers proeven met een mooi bittergarnituur. Heden en verleden komen aan bod. Zoet, zuur, zout en bitter zullen de tong passeren in deze proeverij.

Noot: dit is een privélocatie waar anderen geen toegang hebben.


Dwalen door Amsterdam

Prijs Gasten Duur Inclusief
€ 29,50 p.p. minimaal 10 Ruim twee uur
  • Gage gids
  • Organisatie-uren
  • Ontvangst bewoner (inclusief alle drankjes & bittergarnituur)
  • Gage bediening bewoner
Bent u met minder dan 10 personen, neem dan contact met ons op
Meer informatie
Rob van Hulst Events