Geheimen van Amsterdam

Dit arrangement laat u kennis maken met de geheimen van “Oud Amsterdam”.
Tijdens deze rondleiding, met kijkjes achter de schermen, gaan wij afwisselend in op:

Rijkelijk leven in de Gouden Eeuw.
In de Zeventiende Eeuw wordt de familie Valckenier rijk met de handel in gedroogde vis. Hoe leef je als geld geen rol speelt? Wij volgen het spoor terug en gaan daarvoor naar het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Door de smalle steegjes, langs de grachten, we ruiken specerijen en kruiden. Wij bezoeken het grachtenpand waar de familie Valckenier woonde: De Twee Valcken & de Gecroonde Raep.
Hier kunnen uw gasten ervaren hoe men in de 17e eeuw leefde. Wij serveren hier drankjes & bittergarnituur. Ook gaan wij lekkere likeurtjes & genevers proeven. Heden en verleden komen aan bod. Zoet, zuur, zout en bitter zullen de tong passeren in een elementaire cursus proeven.

warmoesstraat48xh6

Noot: dit is een privélocatie waar anderen geen toegang hebben.

Gesprek met iemand uit het vak
Een uniek gesprek met “iemand uit het leven”. Dit kan bv. zijn: “een dame uit het semi-leven”. Ze vertelt oa over haar werk in het erotisch entertainment en het escortwezen.  Hoe beland je in het vak van prostituée?

Of:
Een uniek gesprek met een politieman van het beroemde voormalige  bureau Warmoesstraat  Deze fantastische spreker maakte deel uit van het “prostitutieteam” en vertelt o.a. over omzetten in de de oude binnenstad.Tevens heeft hij meegewerkt aan art. 250 bis (legalisering van het  bordeelverbod). Uiteraard zullen er ook een aantal leuke anekdotes de revue passeren.
Tijdens het gesprek serveren wij drankjes.

Zeedijkerkroegje.

zeedijkOp de kop van de Zeedijk liggen oergezellige kroegjes. In een ervan gaan wij een drankje drinken. Iedere kroeg heeft zijn verhaal en zijn eigen gasten. Men vindt hier de couleur locale en weinig toeristen. De gasten variëren van een bankdirecteur tot leden van het Zeedijkkoor.


Geheimen van Amsterdam

Prijs Gasten Duur Inclusief
€ 49,50 p.p. minimaal 10 3 uur
  • BTW
  • Gage gids
  • Organisatie-uren
  • Ontvangst bewoner (inclusief alle drankjes & bittergarnituur)
  • Gage bediening bewoner
  • Gage ‘iemand uit het leven’ of politieman
  • Bezoek pand de Gecroonde Raep
  • (inclusief alle drankjes & bittergarnituur en proeverij)
  • Gage bediening pand de Gecroonde Raep
Bent u met minder dan 10 personen, neem dan contact met ons op
Meer informatie
Rob van Hulst Events